Grote Markt in Kerstsfeer

Sinterklaas is alweer uitgezwaaid en de Kerstdagen staan voor de deur.

Om het ultieme kerstgevoel in de binnenstad van Nijmegen te creëren, organiseert Ruben Loendersloot samen met de horeca ondernemers op de Grote Markt en ondernemers uit het centrum dit jaar de eerste editie van de Nijmeegse Kerstmarkt, tijdens de Mariken Winterfeesten

De Nijmeegse Kerstmarkt zal van 18 t/m 30 december plaatsvinden  op het meest karaktervolle plein van Nijmegen, de Grote Markt.

Kleine, gezellige chalets met puntdaken en veel lichtjes zullen de bezoekers in een kerstsfeer brengen.

Er een poffertjeschalet, glühweinchalet, Duitse bratwurst, warme chocolademelk, oliebollen, bijzondere broodsoorten, maar natuurlijk zijn er ook non-food chalets. Deze bieden mooie kerstcadeaus, kaarsen, shawls, handschoenen, sieraden aan.

Uiteraard is ook aan de kleine bezoekers gedacht; terwijl de ouders, opa’s, oma’s, ooms en tantes genieten van bijvoorbeeld een glas glühwein, kunnen de kinderen zich vermaken in de kerstdraaimolen of bij het kerstmannenhuisje met arrenslee. En wat dacht je van een knutseltafel waar kinderen een versiering mogen maken en deze kunnen ophangen in de boom die centraal op de kerstmarkt staat.

En om het kerstgevoel nog meer compleet te maken, zal er dagelijks voor kerstmuziek worden gezorgd en komen er diverse zangkoren.

Voor de bezoekers die hun auto parkeren op één van de parkeergarages of op het parkeerterrein de Oude Stad, zal de zonnetrein als een pendeldienst de bezoekers naar de Grote Markt brengen. Speciaal hiervoor is zonnetrein omgetoverd tot de de ‘Kerstexpress’.

De markt zal op 18 december om 14.00 uur geopend worden door Ben van Hees, wethouder  gemeente Nijmegen.

Van 13.30 tot 14.30 is iedereen van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen, de eerste ronde te maken over de Nijmeegse Kerstmarkt en te genieten van een portie gratis poffertjes!

De openingstijden zullen zijn van 12.00 tot 20.00 uur. Op koopavonden van 12.00 tot 22.00 uur.